Borstvergroting

Borstvergroting

De grootte van de borsten, de vorm en proportie ten opzichte van het lichaam kan bij vrouwen een grote impact hebben op het zelfvertrouwen, zich vrouwelijk en aantrekkelijk voelen. De kunst van een borstvergroting is zoveel meer dan zomaar de borst te vergroten. Aandacht voor lichaamsbouw, asymmetrie en vorm van de aanwezige borst is noodzakelijk om een borst te creëren die de patiënt mooi vindt. Hierbij zijn een natuurlijke uitzicht, het in proportie brengen van de borsten met de rest van het lichaam en een zo mooi mogelijke vorm belangrijker dan het volume van de borst.

Een borstvergroting kan gebeuren door middel van een borstimplantaat, eigen vetweefsel of een combinatie van de twee. Het gebruik van een implantaat is vandaag de dag nog steeds de gouden standaard. Meer informatie over borstvergroting met eigen vetweefsel vindt u onder de tab lipofilling / fatgrafting van de borst.

Een borstvergroting kan uitgevoerd worden met druppelvormige (anatomische) of ronde implantaten. De implantaten die onze artsen gebruiken zijn de laatste nieuwe cohesive gel silicone implantaten met zachte textuur. Deze borstprothesen worden meestal achter de borstspier geplaatst. Slechts uitzonderlijk is het aan te raden het implantaat voor de borstspier te plaatsen. Waarom dit soms gedaan wordt, zal je uitgelegd worden tijdens een gesprek met je arts. Het littekentje bevindt zich in de borstplooi en is haast onzichtbaar. Het litteken kan potentieel ook ter hoogte van het tepelhof, de oksel of navel geplaatst worden. Waarom onze artsen de voorkeur geven om het litteken te plaatsen in de borstplooi, zal je ook duidelijk worden tijdens de consultatie.

Tijdens een eerste consultatie zal je duidelijk geïnformeerd worden over:
 • Of een borstvergroting voor jou mogelijk is
 • Welk resultaat je kan verwachten
 • De verschillende soorten implantaten en hun voor-en nadelen
 • De plaatsing van het implantaat, voor de spier of achter de spier
 • De plaats van het litteken en de littekenbehandeling na de ingreep
 • Alle mogelijke complicaties op korte en lange termijn
 • Garantievoorwaarden betreffende het implantaat
 • De kostprijs van de behandeling
 • Het operatieve traject en de ziekenhuisopname
 • Wat je al dan niet mag doen en waarvoor je moet opletten na een borstaugmentatie

Na het nemen van de borstafmetingen en foto’s bespreken we welke procedure voor jou het beste is. Aan de hand van foto’s tonen we wat je kunt verwachten van deze ingreep. Onze patiënten geven aan wat hen het meest stoort en wat ze het liefst anders zouden zien. We geven je uitleg over ons eigen gespecialiseerd systeem waarmee wij werken om jou het mooiste resultaat te geven. Tijdens de consultatie zal een passessie met externe borstprothesen je een beter idee geven van het gewenste resultaat. Dit laat ons toe een idee te vormen van jouw verwachtingen over het volume en de projectie van de borsten. Op deze manier kunnen we het best inspelen op de wensen van onze patiënten en hen ook duidelijk maken of dit mogelijk is of niet. Er zal uitgelegd worden op welke manier wij werken, wat wij anders doen dan anderen en wat het voordeel hiervan is.

Symptomen of wensen van patiënten die gebaat kunnen zijn met een borstvergroting:
 • Ik wil grotere borsten
 • Ik wil mooiere borsten
 • Ik wil enkel dat mijn beha meer opgevuld is
 • Ik wil aan de zijkant een rondere contour
 • Ik wil dat mijn borst terug strakker en meer opgevuld is


Indien de borst door zwangerschap, borstvoeding, vermagering of veroudering teveel is gaan doorhangen dan kan het zijn dat een borstvergroting niet de juiste behandeling is voor jou. Soms moet er dan ook een bijkomende borstlift uitgevoerd worden. Ons gespecialiseerd systeem laat toe dat we je persoonlijke borstafmetingen kunnen vergelijken met duizend reeds uitgevoerde borstingrepen en op deze manier kunnen we voor jou kijken of een borstvergroting de beste behandeling is of niet.