Lipofilling

Lipofilling

Eén van de beste en meest recente ontwikkelingen in de plastische chirurgie is “lipofilling”. Lipofilling of fat grafting is beter bekend als de correctie met eigen vetweefsel. De transfer van vetcellen van één regio van het lichaam naar een andere regio van het lichaam. Er worden geen grote littekens gemaakt, met behulp van naaldenprikjes wordt het vet van de ene regio naar de andere getransplanteerd. Het vet wordt verwijderd door liposuctie en nadien opnieuw ingebracht op de plaatsen waar meer volume gewenst is.

Het opvullen met lichaamseigen vetweefsel heeft als voordeel dat het zeer natuurlijk aanvoelt. Het eigen vetweefsel blijft ook voorgoed ter plaatse indien er geen te grote schommelingen van het lichaamsgewicht zijn. Een relatief stabiel gewicht is dus een vereiste. Gewichtsschommelingen van meer dan 10 kg moeten vermeden worden. Met onze nieuwe techniek en preparatie van het vetweefsel kunnen we 60 tot 80 % van het getransfereerde vet behouden afhankelijk van de regio waar het vet ingebracht wordt. Je moet dus weten dat er soms meer dan 1 lipofilling sessie noodzakelijk is om het gewenste resultaat te bereiken.

Deze lipofilling procedure kan ook worden toegepast op andere delen van lichaam zoals het gelaat, de borsten en de billen.

Vet injecties zijn mogelijk ter hoogte van regio’s die meer volume vereisen: de jukbeenderen, temples, kin, wenkbrauwen, kaaklijn. Een lipofilling procedure kan ook diepe rimpels of groeven in het gelaat oplossen bv: de nasolabiale plooien en marionette lijnen. Het is ook bewezen dat de stamcellen die mee getransplanteerd worden met de vetcellen zorgen voor een verbetering van de kwaliteit van de huid na verloop van tijd!

Lipofilling wordt omwille van zijn goede resultaten ook gecombineerd met een facelift procedure. Hierdoor kunnen we tegelijkertijd een lifting uitvoeren en de zones van vetverlies door veroudering in het gelaat corrigeren. Deze combinatie geeft superieure en meer natuurlijke resultaten!


Symptomen of wensen van patiënten die gebaat kunnen zijn met een lipofilling procedure:

  • Lachrimpels en diepere groeven thv de neusbasis naar de mondhoek (nasolabiale plooi)
  • Lachrimpels rondom de mondhoek
  • Rimpels en groeven thv de mondhoeken (marionette lijntjes)
  • Kringen of wallen onder de ogen waardoor ik een droevige of vermoeide blik heb
  • Mijn aangezicht is ingevallen
  • Volume-verlies thv de jukbeenderen of elders in het gelaat
  • Volume verloren thv het aangezicht tgv veroudering, vermagering of een andere reden
  • Mijn aangezicht was vroeger ronder en nu meer lang en rechthoekig